Steamzine

Steamzine
Ezin českého steampunku

pondělí 27. února 2012

Igudesman & Joo


Dneska bych vás ráda seznámila se dvěma zajímavými hudebníky, kteří hrají vážnou hudbu tak trochu jinak- vtipně a vesele. Jeden vynikající klavírista plus jeden vynikající houslista plus pár jednoduchých rekvizit a spousta legračních nápadů rovná se Igudesman & Joo. Na tohle duo hudebníků-komiků jsem kdysi náhodně narazila na youtube a zjistila jsem, že tam mají celý svůj kanál, kam pravidelně přidávají nová videa z různých svých vystoupení i jiná.
Houslista Alek­sey Igudes­man a klavírista Hyung-ki Joo se seznámili  ve věku dvanácti let na prestižní britské škole Yehudi Menuhin School. Stali se dobrými přáteli  a začali spolu spolupracovat. V roce 2004 vytvořili první společné představení “A Little Nightmare Music”. Od té doby vystupovali nejen jako duo, ale i jako sólisté s komorními a symfonickými orchestry na velkých světových scénách a festivalech. V jejich hudebních skečích se občas objevují i známí skladatelé a interpreti klasické hudby jako například Emanuel Ax, Joshua Bell, Janine Jansen, Gidon Kremer, Mischa Maisky, Viktoria Mullova a Julian Rachlin. Spolupracují také s herci jako je například John Malkovich nebo jeden z představitelů Jamese Bonda, Sir Roger Moore. Objevili se i v několika filmech, včetně svých vlastních (“Mockumentary”, “Everything You Always Wanted to Know About Classical Music”).
Možná vám na videích přijdou trochu exotičtí. Aleksej se narodil v Leningradu a později vystudoval vídeňskou konzervatoř. Hyung-ki Joo je Brit, ale vypadá jako Korejec. Na klavír hraje od osmi let a vynalezl nový způsob hry, který je znám pod názvem “Karate Piano”. Prostě je to povedená dvojka:)
Po turné “A Little Nightmare Music” následovalo “BIG Nightmare Music” se symfonickým orchestrem. Tohle duo se snaží prostřednictvím humoru přiblížit klasickou hudbu dětem a mladým lidem. Jejich čísla jsou opravdu vtipná a stojí za to se na pár scének na youtube podívat. Nejraději mám Rachmaninov had big Hands a I will survive.








Použité prameny: 
http://www.igudesmanandjoo.com/
http://www.youtube.com/user/igudesmanandjoo



Žádné komentáře:

Okomentovat